Deze versie van de Gin Punch is afkomstig uit 1928 en neergeschreven door Herbert Asbury in het boek over Jerry Thomas. Het is een rijker recept dan het klassieke gin, bitters, citroen, suiker en water. We gaan namelijk oude jenever gebruiken, dat destijds meer gebruikt werd als zijnde "gin".
De ingrediënten:
- Jenever (oud) (9 cl) (Bols Zeer Oude Jenever)
- Maraschinolikeur (0,38 cl) (Joseph Cartron)
- Ananassap (0,38 cl)
- Citroensap (1,5 cl)
- Sinaasappelsap (0,75 cl)
- Frambozen (voor 0,75 cl sap)
- Suikersiroop (0,75 cl)
- Water (6 cl)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen in een longdrinkglas. Garneren doe je met bessen.
Een rijker recept, maar ook een rijkere smaak. Ondanks de kleine hoeveelheden is alles merkbaar, natuurlijk gedomineerd door het moutkarakter van de jenever. Een zeer volwassen cocktail met een uiterst goede balans.
Je kan trouwens ook een variatie van dit recept vinden op het internet (zonder maraschinolikeur)
- Jenever (oud) (9 cl)
- Citroensap (uit een 1/2 kleine citroen)
- Frambozensiroop (1 el)
- Ananas (1 stukje)
- Sinaasappel (2 schijfjes)
- Suiker (2 el)
- Water (6 cl)
- Ijsblokjes
Doe de jenever, citroensap, siroop, suiker en water in de shaker, goed schudden en strainen in een longdrinkglas. Gebruik het fruit als garnering.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten