De eerste cocktail die de eer krijgt om mijn zelfgemaakte pimentlikeur te testen is de None But The Brave Cocktail, een cocktail waarvan ik het recept gevonden heb op cocktaildb. Pimentlikeur is een typisch Jamaicaanse (en tot voor kort uitgestorven) likeur op basis van de pimentpepers, ook wel gekend als pimento en allspice.
De ingrediënten:
- Brandy (4,5 cl) (Dilbert VSOP)
- Pimentlikeur (1,5 cl) (eigen bereiding)
- Rum (Jamaica) (0,75 cl) (Myers's Original Dark)
- Citroensap (0,75 cl)
- Suiker (1/4 tl)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren hoeft niet.
De eerste indruk van de None But The Brave Cocktail slaat wat tegen, de brandy, de pimentlikeur en de rum gaan niet zo goed samen. Maar dit is blijkbaar een cocktail die je even moet laten staan en kleine nipjes van nemen. Naarmate je meer nipt en de cocktail al wat heeft kunnen "trekken" wordt deze beter en beter. Je krijgt een sterk pimentaroma in je neus als je het glas bij de mond brengt en nu gaan de piment, de rum en de brandy wel goed samen. De suiker en de citroen brengen dan ook nog eens een aangename zoet-zuur balans in het drankje. Eentje om rustig en vooral traag van te genieten.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten