De Mai Tai is waarschijnlijk de bekendste Tiki cocktail ter wereld en blijkbaar blijft er toch nog altijd onduidelijkheid over wie het recept bedacht heeft. Deze versie is van Trader Vic die het in z'n bar in Oakland in 1944 bedacht.
De ingrediënten:
- Orange Curaçao (1,5 cl) (Marie Brizard)
- Rum (amber) (Martinique) (3 cl) (St. James Royal Ambre)
- Rum (Jamaica) (3 cl) (Plantation Jamaica 2000) (orgineel Wray & Nephew 17YO)
- Limoensap (3 cl)
- Orgeatsiroop (0,75 cl)
- Suikersiroop (0,75 cl)
- Gecrushed ijs
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles in de shaker, krachtig schudden en zonder strainen overgieten in een whiskeyglas. Garneren doe je met de gebruikte limoenschil en een munttwijgje.
Niet voor niets een meesterwerk waarvan er al miljoenen over de toog van gingen. Een duidelijk basis van rum (zoals het hoort in een tiki cocktail), aangevuld met de smaken van citrus en een zachte aanwezigheid van amandelen. Een topper dat altijd een topper zal blijven (als deze goed gemaakt is toch....)
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten