The Réveillon Cocktail is een creatie van Chuck Taggart & Wesly Moore van de cocktailwebsite "Gumbo Pages". Met deze eindejaarscocktail wou hij "Kerstmis in een glas" maken, met een waaier aan smaken.
De ingrediënten:
- Abbott's bitters (scheutje)
- Calvados (6 cl) (Père Magloire fine)
- Eau-de-Vie (peren) (1,5 cl) (G.L. Kleber)
- Pimentlikeur (1,5 cl) (huisbereiding)
- Punt E Mes (1,5 cl) (Carpano)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles in een mengglas, even roeren en strainen in een cocktailglas. Garneer met een kaneelstokje.
Zoals gezegd is dit een waaier aan smaken, maar eigenlijk in een perfect verhouding en geen enkele die domineert. De fruitige smaken zijn duidelijk aanwezig, maar de kruidige smaken zijn ook zeer merkbaar, enkele de Punt E Mes is wat minder merkbaar, maar werkt wel achter de schermen om de rest van de smaken goed te laten samengaan. Een meesterwerkje voor Kerstmis.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten