woensdag 20 augustus 2014

La Rose Ice Tea

Nog eens eentje uit de categorie variaties op de Long Island Iced Tea, namelijk de La Rose Ice Tea. Net zoals bij de Beverly Hills Iced Tea gaan we Champagne gebruiken om aan te vullen en om natuurlijk de roze kleur te kunnen krijgen.

De ingrediënten:
- Aardbeienlikeur (2 cl) (Dolfi)
- Champagne (aanvullend)
- Gin (2 cl) (Beefeater)
- Rum (wit) (2 cl) (Havana Club añejo blanco)
- Tequila (wit) (2 cl) (José Cuervo clasico)
- Vodka (2 cl) (Knebep)
- Limoensap (1 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles behalve de Champagne in de shaker, krachtig schudden en strainen in een met ijsblokjes gevuld longdrinkglas. Vul dan verder aan met Champagne en garneer met een halve aardbei.




Uiteraard is dit niet zo'n zoete cocktail als de meeste van de L.I.I.T. varianten omdat er geen siroop gebruikt werd en geen cola of ice tea en heeft deze een uitgesproken wijnachtige smaak. De aardbeienlikeur brengt iets van zoetheid met zich mee en geeft een aangename aardbeiensmaak. Eentje voor de fans van Champagne cocktails.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten