Pals Of Old is een cocktail uit het boek van Charles Christopher Mueller: "Pioneers of mixing at elite bars 1903-1933" uit 1934. Het is wat vergelijkbaar met een Manhattan aangezien er hier ook een combinatie van rye, bitters en vermouth is. Alleen gaan we hier nog rum aan toe voegen.
De ingrediënten:
- Abbott's bitters (scheutje) (huisbereiding)
- Rum (wit) (3 cl) (het recept vraagt voor Bacardi rum)
- Vermouth (zoet) (3 cl) (Martini Rosso)
- Whiskey (rye) (3 cl) (Pikesville straight rye)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles in een mengglas, even roeren en strainen in een cocktailglas. Garnering is niet nodig.
De combinatie van rye en rum is een zeer goed idee, maar misschien is het wel interessanter om een gerijpte rum te gebruiken met een stevige body (ik denk aan de Jamaicaanse rums, Appleton V/X zou hier niet misstaan) dan de witte Bacardi. Natuurlijk is er een verschil in smaak tussen de hedendaagse Bacardi en die van voor de jaren 1950, misschien maakt dit wel het verschil. Verder is het een heerlijke cocktail met een duidelijke rijpe smaak die je best kan vergelijken met een klassieke Manhattan (enkel de rum is hier extra).
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten