De Peach Mint Thunderbolt is een cocktail die ik gevonden heb in jet cocktailboek van Manuel Wouters "The Art Of Making Cocktails".
De ingrediënten:
- Perzikkenlikeur (2 cl) (Védrenne) (origineel wordt er perzikkenbrandy gebruikt)
- Rum (bruin) (9 cl) (Manuel gebruikt Nation Panama 18 jaar oude rum, maar in de commentaar staat er dat elke goed gerijpte rum voldoet) (Plantation Jamaica 2000)
- Limoensap (2 cl)
- Suikersiroop (0,75 cl)
- Perzik (wit) (1/2 in stukjes)
- Muntblaadjes (15-20)
- Rietsuiker (2 tl)
- Gecrushed ijs
De bereiding:
Kneus de munt en 1 tl rietsuiker in een longdrinkglas (mojito glas) en vul het glas verder op met gecrushed ijs . Kneus de stukjes perzik met 1 tl rietsuiker in de shaker, voeg de rest toe, goed schudden en strainen over het ijs. Garneren kan met stukjes perzik en een twijgje munt.
Een heerlijke zomerse cocktail met heerlijke smaken van perzik en munt, maar let op want dit is een zeer sterke cocktail door de 9 cl rum! Zorg ervoor dat je zeker een goed gerijpte rum hebt. De Jamaica rum van Plantation is een zogenaamde "full-bodied" rum dus deze is zeker geschikt. Zeker een aanrader om eens te maken.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten