Veel info rond de Limon Cosmo heb ik niet gevonden, maar wat wel duidelijk is, is dat citroen hier centraal staat. De limon komt van Limoncello, de Italiaanse citroenlikeur, en als basisdrank deze keer geen vodka, maar rum.
De ingrediënten:
- Cointreau (2,25 cl)
- Limoncello (2,25 cl) (lokale supermarkt)
- Rum (goud) (2,25 cl) (Havana Club Añejo)
- Veenbessensap (6 cl)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren kan je met een limoenkrul.
Het idee achter deze cocktail is fantastisch, maar helaas is deze net iets te zoet voor mij. De verhouding ligt niet echt fantiastisch. Er had beter iets meer rum in gegaan en iets minder van de 2 likeuren. Zo krijg toch een iets minder zoete cocktail waar toch duidelijk de smaken van de likeuren merkbaar zijn.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten