De volgende Julep is er ook eentje uit de oude doos, namelijk de Whirlpool Julep uit het boek "Pioneers of mixing at elite bars: 1903-1933". Het gebruik van rye whiskey is toch zeldzamer dan Bourbon, maar de combinatie van anisette de DOM Benedictine lijkt me wel interessant.
De ingrediënten:
- Anisette (1 tl) (Marie Brizard)
- DOM Benedictine (2 scheutjes)
- Rum (wit) (2 scheutjes) (Havana Club Añejo Blanco)
- Whiskey (rye) (4,5 cl) (Pikesville Straight Rye)
- Munttwijgjes (5)
- Gecrushed ijs
De bereiding:
Kneus de munt in een longdringlas, voeg vervolgens de andere ingrediënten toe en vul het glas verder op met gecrushed ijs. Garneren is niet nodig (maar bij een julep misstaat een munttwijgje niet).
Opvallend aan deze julep is dat er zeer weinig zoetmiddel is om de hardheid van de whiskey te compenseren. Eigenlijk had het wel beter geweest om deze in een kleiner glas te maken, omdat het drankje in een longdrinkglas wel wat te hard verdund was. Over de smaak valt te zeggen dat de whiskey duidelijk domineert en er zachte kruidige toetsen aanwezig zijn van de 2 likeuren.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten