De Spanish Manhattan moeten we natuurlijk maken met een Spaanse drank, deze keer geen Licor 43, maar die andere bekende drank uit Spanje, namelijk Sherry. Deze Spanish Manhattan is een variatie van de Dry Manhatten en gaan we dus droge Sherry gebruiken.
De ingrediënten:
- Angostura (scheutje)
- Bourbon (5 cl) (Maker's Mark)
- Sherry (droog) (2,5 cl) (Osborne Pale Dry)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles in een mengglas; even roeren en strainen in een cocktailglas. Garneren hoeft niet, maar een maraschinokers is zeker niet overbodig in een Manhattan.
Van een (kurk)droge Manhattan moet je houden, maar voor mij is deze wel wat te droog. Hier zullen zeker veel fans van zijn, aangezien de sherry zeer hard aan het opkomen is in de huidige cocktails. Misschien had de verhouding wat aangepast moeten worden, eventueel een 3:1 verhouding om voor mij interessanter te zijn.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten