Voor de klassieke Spaanse sangria is er ook een witte variatie die eigenlijk wel vrij bekend is, maar toch niet zo als de rode sangria. Net zoals bij de rode sangria is er voor de witte geen echt recept, enkel richtlijnen en iedereen maakt deze natuurlijk naar eigen smaak. Probeer wel om goedkope witte wijn te kopen want je gaat deze toch zo aanpassen in smaak dat het eigenlijk zonde is van dure wijn te gebruiken.
De ingrediënten:
- Brandy (Spaans) (6 cl) (Osborne Veterano)
- Triple Sec (2 el) (St. Michel)
- Wijn (wit) (75 cl) (uiteraard Spaanse wijn)
- Bruiswater (20 cl)
- Citroen (1 in schijfjes)
- Sinaasappel (1 in schijfjes)
- Appel (1 in stukjes)
- Suiker (3 el)
- Verder kan je er nog druiven, aardbeien, banaan, kaneel,... aan toevoegen.
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles behalve het bruiswater en de ijsblokjes in een karaf en zet enkele uren (of zelfs overnacht) in de koelkast. Voor serveren het ijs en het bruiswater toevoegen (en als je een banaan gebruikt deze ook net voor serveren toevoegen anders wordt deze veel te plat). Serveer in een wijnglas.
Een heerlijke en fruitige drank, waar je moeilijk genoeg van kan krijgen. Hoe meer fruit er in doet, hoe meer en hoe fruitiger en zoeter het drankje wordt. Zeker eens proberen in plaats van altijd de klassieke rode sangria te maken.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten