De Bison Black is een variatie op de klassieker, de Black Russian, maar hierbij wordt de "gewone" vodka vervangen door de Poolse Bisongrass vodka (a.k.a. Zubrowka). Het recept komt van de makers van Zubrowka.
De ingrediënten:
- Koffielikeur (1,5 cl) (Kahlua)
- Vodka (bisongrass) (2,25 cl) (Zubrowka)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Vul een whiskey glas met ijsblokjes, doe daarna alles in de shaker, even krachtig schudden en strainen over de ijsblokjes. Garnering hoeft niet.
De klassieke Black Russian is al een meesterwerkje, maar deze Bison Black moet zeker niet onderdoen, want je krijgt een Black Russian met een duidelijke smakende kruidige bijsmaak. Zeker ook eens de moeite om te proberen. Let wel op dat je niet te veel bisongrass vodka gaat gebruiken, want dan gaat de smaak te dominant zijn voor de koffielikeur.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten