De Monarch Martini is een cocktail van de Londense cocktailmaker Douglas Ankrah, ondertussen zijn er al verschillende variaties op gekomen vooral rond het element vlierbesbloesem. In het ene recept wordt deze gamaakt met vlierbesbloesemsiroop en het andere met vlierbesbloesemlikeur. In andere recepten worden er bitters toegevoegd...
De ingrediënten:
- Gin (5 cl)
- Citroensap (1,5 cl)
- Suikersiroop (1,5 cl)
- Vlierbesbloesemsiroop (2,25 cl)
- Water (1,5 cl)
- Muntblaadjes (7)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Kneus de muntblaadjes in de shaker, rest toevoegen en krachtig schudden. Strainen in een cocktailglas en garneren met een citroenzeste of muntblaadje.
Deze Monarch Martini heeft inderdaad niet meer veel te maken met de klassieke Martini, enkel het gebruik van Gin als basisdrank. Ik stel voor om de suikersiroop te halveren of zelfs volledig weg te laten, want naar mijn smaak is dit veel te zoet. Misschien toch eens het originele recept opzoeken, want de combinatie van ingrediënten is wel veelbelovend, maar ik denk dat er te veel gewijzigd is aan de verhoudingen.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten