Uit de naam "Frozen Pineapple Daiquiri" kunnen we al afleiden dat het gaat om een daiquiri die in de blender gemaakt wordt en dat er ananas of ananassap aan te pas komt. In dit geval is het verse ananas, altijd lekker...
De ingrediënten:
- Rum (wit) (6 cl) (Havana Club Añejo Blanco, ik blijf voor daiquiri's bij de Cubaanse rum)
- Limoensap (1,5 cl)
- Suikersiroop (0,75 cl)
- Ananas (2 schijfjes en nog een 1/2 schijfje)
- Gecrushed ijs (uit een 6-tal ijsblokjes)
De bereiding:
Doe alles in de blender, even blenden en overgieten in een hurricane-glas. Garneren doe je met een rietje en uiteraard een stukje ananas.
Een heerlijk fruitige variatie van een absolute klassieker. Een leuke eigenschap van ananas en uiteraard ook ananas is, dat wanneer je het in de blender en ook in de shaker gebruikt, je een mooi schuimige substantie krijgt die een cocktail luchtig maakt, maar ook van een zeer aangename smaak voorziet. Deze cocktail moet je zeker eens proberen als je een verse ananas in huis hebt.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten