Deze Pyrat Daiquiri heeft niets te maken met voorgaande Pirate Daiquiri, maar dankt zijn naam de rum uit Anguilla namelijk Pyrat. Het recept komt van de makers van Pyrat zelf.
De ingrediënten:
- Rum (goud) (4,5 cl) (Pyrat XO Reserve)
- Sinaasappelsap (3 cl)
- Sweet & Sour mix (5,25 cl) (3,75 cl limoensap en 1,5 cl suikersiroop)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles in de shaker, krachtig schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren doe je met een schijfje sinaasappel.
Deze Daiquiri is eigenlijk wel wat zoeter dan de klassieke daiquiri omdat er ten eerste minder rum wordt gebruikt en ten tweede omdat het sinaasappelsap toch wel wat de zuurte van de limoen neutraliseerd. Verder is deze daiquiri best lekker, ook omdat de rum een duidelijke toets van sinaasappel bevat. Volgende keer maak ik deze toch eens met 6 cl rum (zoals de klassieke daiquiri)
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten