Het is een alom bekend feit dat er in een Fizz bruiswater gebruikt wordt, maar zoals bij elke categorie van cocktails zijn hier variaties voor. Meestal zijn het de dranken en/of de vruchtensappen waar variatie in is te vinden. Maar bij deze Fiji Fizz wordt er uitzonderlijk cola gebruikt om aan te lengen in plaats van bruiswater. Dit is wel een zeldzaamheid want de meeste Fizz-variaties blijven wel trouw aan het bruiswater.
De ingrediënten:
- Bourbon (1,5 cl) (Jim Beam)
- Cherry Brandy (1 tl) (Bols)
- Orange bitters (3 scheutjes) (Angostura Orange)
- Rum (bruin) (4,5 cl) (El Dorado Superior Dark)
- Cola (aanvullend)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles ingrediënten behalve de cola in de shaker, krachtig schudden en strainen in een longdrinkglas (25 cl) (Als je de klassieke methode gebruikt om een Fizz te maken doe je geen ijs in je glas). Vul verder aan met cola en garneer met een rietje.
Deze Fiji Fizz heeft een stevige basis door de bourbon-rum combinatie, maar van de bourbon is er niet veel te merken. Er is wel een verre aanwezigheid van kersen merkbaar evenals een verre bittere bijsmaak. Deze Fiji Fizz is zeker wel lekker, maar toch blijf ik erbij dat een Fizz bruiswater moet hebben.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten