De Mulata Daiquiri is ook een van die oudere Daiquiri variaties, over de exacte datum en bedenker zijn er nog altijd discussies. De een zegt dat deze ontdekt is in de jaren '30 door Constantino Ribalaigua en de andere door Jose Maria Vazquez in de jaren '40.
De ingrediënten:
- Crème de Cacao (bruin) (2,25 cl) (Bols)
- Maraschinolikeur (3 scheutjes) (Joseph Cartron)
- Rum (bruin) (6 cl) (Havana Club Añejo Reserva)
- Limoensap (2,25 cl)
- Suiker (wit) (1 tl)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles in de shaker, krachtig schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren kan met een schijfje limoen. Deze cocktail kan eventueel ook gemaakt worden in de blender.
Een heerlijke variatie op de klassieke Daiquiri. De rum komt zeer goed door en wordt verzacht door de chocolade en de lichte toets van de maraschinolikeur. Een echte aanrader als je niet de gewone daiquiri wil serveren. Zeker eens proberen!!!!
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten