Deze Daiquiri Noir werd bedacht in 2008 in Hugo's Bar Pizza in Sydney, en lijkt van smaken hard op de Mint & Honey Daiquiri van Simon Difford, alleen wordt de honing vervangen door de Schots honinglikeur Drambuie en wordt er donkere rum gebruikt.
De ingrediënten:
- Drambuie (1,5 cl)
- Rum (bruin) (6 cl) (Havana Club Añejo Reserva)
- Limoensap (1,5 cl)
- Suikersiroop (0,75 cl)
- Muntblaadjes (7)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Kneus de muntblaadjes in de shaker, voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en schud krachtig. Strain in een cocktailglas en garneer met een twijgje munt.
Deze cocktail heeft een sterke rumbasis welke wat verzacht wordt door de zuurte van de limoen en de zoetheid van Drambuie. Tenslotte is er nog een frisse muntsmaak merkbaar op de achtergrond. Dit alles tesamen zorgt voor een heerlijke cocktail.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten