De batida is naast de caipirinha een nationale drank in Brazillië. De Batida wat letterlijk "shake" betekent kan gemaakt worden met zowat elke vrucht, maar wat wel vast staat is de combinatie van Cachaça en melk. Voor de Batida De Goiaba gaan we dus guavesap gebruiken (Goiaba is Portugees voor guave).
De ingrediënten:
- Cachaça (6 cl) (Pitu)
- Guavesap (7,5 cl)
- Melk (3 cl)
- Gecrushed ijs
- Ijsblokjes
De bereiding:
Vul een hurricaneglas met gecrushed ijs. Doe alles in de shaker, krachtig schudden en strainen over het gecrushed ijs. Garneer met een rietje.
Voor de bereiding van de Batida's kan je eigenlijk kiezen hoe je deze maakt, want je kan shaken, maar de Batida's worden ook veel in de blender gemaakt. Hoe je deze ook maakt, deze Batida De Goiaba heeft een licht roze kleur. Qua smaak vond ik deze wel lekker maar nadien heb ik er toch een scheutje suikersiroop aan toegevoegd omdat ik toch wel een zoete toets mis. Dit maakt al veel goed en dan is dit drankje best wel lekker.
Cheers
Geen opmerkingen:
Een reactie posten