De Hemingway Special Daiquiri is ook wel gekend als de Papa Doble Daiquiri en werd door Constantino Ribalaigua, de befaamde barman van de Floridita bar in Cuba, voor het eerst gemaakt speciaal voor Ernest Hemingway. Hemingway had eerst de gewone Daiquiri gedronken en vroeg de barman om er nog een te maken zonder suiker en met een dubbele hoeveelheid rum. Later werd er pas de maraschinolikeur en het pompelmoessap aan toegevoegd.
De ingrediënten:
- Maraschinolikeur (6 druppels) (Luxardo)
- Rum (wit) (10,5 cl) (in het originele recept werd uiteraard Bacardi gebruikt)
- Limoensap (3 cl)
- Pompelmoessap (wit) (3 cl)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles in de shaker, krachtig schudden en strainen in een cocktailglas. Garnering is niet nodig.
Een zeer stevige Daiquiri waarvoor je toch een sterke zuurheid moet kunnen verdragen. Uiteraard domineert de rum en maakt van deze Daiquiri een stevige cocktail.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten