The Vested Bartender is een cocktail van Mathieu Faure, barman in het Boneta restaurant in Gastown, Vancouver.
De ingrediënten:
- Amaro (Fernet Branca) (0,5 cl)
- Amaro (Ramazzotti) (2 cl)
- Gin (4,5 cl) (Beefeater)
- Maraschinolikeur (1 cl) (Joseph Cartron)
- Orange bitters (2 scheutjes) (Angostura Orange)
- Ijsblokjes
De bereiding;
Doe alles in een mengglas, even roeren en strainen in een cocktailglas of -coupe. Garneren kan je met een sinaasappelzeste.
Een uitgesproken bittere smaak domineert deze cocktail, maar deze wordt zeer goed samengebracht met een kruidige smaak van zowel de amari als de bitters, en een zoete smaak door tevens de amari en de maraschinolikeur. Ik heb geen garnering gebruikt omdat de orange bitters, maar ook de keuze om Beefeater gin te gebruiken voldoende sinaasappelaroma bezorgen. Een pareltje om van te genieten.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten