Sbagliato is Italiaans voor vergissing, ongelukje,... dit wil zeggen dat de naam van de cocktail eigenlijk een Negroni met een vergissing is. Toen barman Mirko Stocchetti, barman in Bar Bassa te Milaan, per ongeluk een fles spumante pakte in plaats van een fles gin, maakte hij bij vergissing de eerste Negroni Sbagliato.
Dit alles gebeurde in de late 80's en tot op vandaag is de Sbagliato een blijvend succes in de barwereld.
Het klassieke recept blijft de 1:1:1 verhouding houden, maar hier wordt zeer regelmatig van afgeweken tot zelfs een 1:1:4 verhouding. Ik heb het recept van Simon Difford gebruikt en hierbij werd voor de gulden middenweg gekozen namelijk 1:1:2.
De ingrediënten:
- Campari (3 cl)
- Vermouth (zoet) (3 cl) (Martini Rosso)
- Wijn (wit sprankelend) (6 cl)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Vul een whiskey glas met ijsblokjes, voeg de Campari en de vermouth toe en vul aan met de sprankelende wijn. Garneren kan je eventueel met een schijfje sinaasappel.
Een zachtere versie van de klassieker. De kruidige smaak wordt onderdrukt door de typische wijnsmaak, maar ik moet wel zeggen dat de bitterheid blijft domineren in dit drankje. Een verfrissend alternatief.......
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten