De B-52 is zowat de "moeder" Pousse-Café en hierop zijn er ontelbare variaties op gekomen in de loop der tijd. Een redelijk nieuwe drank op de markt (zeker hier in België) is Ponche Kuba, een crème likeur met een uitgesproken vanillesmaak. Bij deze B-52 #2 wordt de Baileys dan ook vervangen door de Ponche Kuba. Hier wordt tevens ook Cointreau gebruikt als sinaasappellikeur.
De ingrediënten:
- Koffielikeur (1,5 cl) (Kahlua)
- Ponche Kuba (1,5 cl)
- Cointreau (1,5 cl)
De bereiding:
Layer de dranken in bovenstaande volgorde voorzichtig op elkaar. Garneren is zoals gewoonlijk bij Pousse Cafés niet nodig.
Een interessante variant die zoals voorheen reeds gezegd een aangename vanillesmaak toevoegt in de plaats van de chocolade-achtige smaak van Baileys. Een leuke drankje voor wie eens iets anders wil.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten