De Daiquiri #4 is de vierde Daiquiri van Constante Ribalagua en genummerd door David Embury in de jaren '40. Uiteraard is deze vierde ook afgeleid van de eerste Daiquiri, er wordt gouden rum gebruikt in plaats van witte en er wordt een theelepel maraschinolikeur aan toegevoegd.
De ingrediënten:
- Maraschinolikeur (1 tl) (Joseph Cartron)
- Rum (goud) (6 cl) (Havana Club Añejo Especial)
- Limoensap (1,5 cl)
- Suiker (wit) (1 tl)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren doe je uiteraard met een schijfje limoen.
Een iets minder zoete en meer zuurdere variatie, maar nog steeds een prachtige cocktail. De gouden rum brengt wat meer een rijpere smaak aan de cocktail en de maraschinolikeur brengt die typische zachte aanwezigheid met zich mee. Niets voor niets een klassieker.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten