De laatste cocktails met Crème de Grand Marnier komen in zicht, en dit is er eerder eentje voor de periode rond Kerstmis, namelijk de Breakfast Nog, hoewel....
Het recept komt uit "Dictionnaire des Cocktails" en bevat min of meer wel wat ontbijtingrediënten, ei, sinaasappel (in de Crème de Grand Marnier toch), melk. Vroeger werden cocktails 's morgens gedronken en is Cognac dus misschien ook wel een ontbijtingrediënt.
De ingrediënten:
- Cognac (3 cl) (Courvoisier VS)
- Crème de Grand Marnier (3 cl)
- Melk (6 cl)
- Ei (1 volledig)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles in de shaker, krachtig schudden zonder ijs en met het veertje van de strainer. Daarna het veertje verwijderen en ijsblokjes toevoegen om dan nogmaals krachtig te schudden. Strain vervolgens in een met ijsblokjes gevuld longdrinkglas. Garneren doe je met een snuifje nootmuskaat.
Wederom is de combinatie van Crème de Grand Marnier en Cognac geslaagd en de combinatie met melk is ook best doenbaar. Hoewel ik er niet echt een fan van ben is dit toch niet zo'n slechte cocktail.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten