De "Catcher In The Rye" is een cocktail van Brooke Arthur uit de Prospect bar in San Francisco en verscheen in het toonaangevende cocktail magazine "Imbibe". Het bevat tevens de heruitgevonden Abbott's bitters. Deze cocktail is genaamd naar de uit 1951 en nog steeds populaire roman van J.D. Salinger.
De ingrediënten:
- Abbott's bitters (scheutje) (huisbereiding)
- Amer Picon (1,5 cl) (in de VS wordt Torani Amer gebruikt omdat Amer Picon er niet verkrijgbaar is)
- Grand Marnier (0,75 cl)
- Sherry (amontillado) (3 cl) (Barbadillo)
- Whiskey (rye) (4,5 cl) (Pikesville Straight rye)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles in een mengglas, even roeren en strainen in een cocktailglas. Garneren kan met een zeste van sinaasappel.
Een opvallende aanwezigheid van sinaasappel door de Picon en Grand Marnier, daarna volgt de sherry smaak en tenslotte komt de whiskey en de bitters boven. Een zeer complexe maar zeer goede cocktail die zeker wat populairder mag worden.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten