Deze keer is er een cocktail aan de beurt die dit jaar zijn 100ste verjaardag viert. De Swan Cocktail is een cocktail die rond 1914 voor het eerst werd gemaakt door Jacques Straub, maar het recept hiervan was verschillend dan onderstaand recept. Angostura ipv Abbott's en geen pastis. De meest populaire versie is deze:
De ingrediënten:
- Abbott's bitters (2 scheutjes) (huisgemaakt)
- Gin (1,5 cl) (Bombay Dry Gin)
- Pastis (0,75 cl) (Ricard)
- Vermouth (droog) (Martini Extra Dry)
- Limoensap (3 cl)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen in een cocktailglas. Garnering is niet nodig.
Het was lang geleden dat ik m'n huisgemaakte Abbott's bitters nog eens kon bovenhalen en bij deze de Swan Cocktail. Een klassieke combinatie van gin, vermouth en bitters, met een extra toets van anijs. Ondanks de grote hoeveelheid limoensap in vergelijk met de spirits overheerst de limoen zeker niet. Een cocktail die het waard is om een eeuw oud te worden, en er mag er gerust nog een bij komen.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten