zaterdag 14 december 2013

Mimosa / Buck's Fizz

De Mimosa is een klassieke cocktail die voor het eerst werd gamaakt in de jaren 1920 en die zou uitgevonden zijn in het Ritz Hotel. Maar verhalen doen de ronde dat de barman het idee gestolen zou hebben van een Londens bar waar een gelijkaardige drank werd geserveerd namelijk de Buck's Fizz. Beide dranken zijn een combinatie van Champagne en sinaasappelsap. Over de jaren heen werd er een theelepen Cointreau/Triple Sec/Grand Marnier aan toegevoegd en zelfs grenadine, Cherry brandy of gin. Meestal wordt de cocktail tegenwoordig een Mimosa genoemd in de V.S. en Buck's Fizz in het V.K. De cocktail zelf is razend populair als een drankje bij een brunch of om 's morgens te maken op Nieuwjaarsdag met de overschot van de Champagne. Zelfs op trouwfeesten is deze klassieker een vaste waarde geworden. Over de jaren heen is er een enorme variatie gekomen in de verhouding tussen sinaasappelsap en Champagne, gaan van 1:1 over 1:1,5 naar 1:2 en eigenlijk kan je zelfs je verhouding kiezen.

De ingrediënten:
- Champagne (6 cl)
- Sinaasappelsap (6 cl)
- (optioneel kan je er nog een theelepel Cointreau aan toevoegen)

De bereiding:
Doe de ingrediënten in een Champagneflute en garneer met een zeste van sinaasappel.


Uiteraard een heerlijk en vooral zacht drankje. Een echte klassieker om niet verloren te laten gaan.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten