Het verhaal van Bacardi begint in 1862 te Cuba, waar de broers Facundo en José Bacardi de Santiago de Cuba Stokerij kopen en begonnen stoken wat zou leiden tot de meest verkochte rum ter wereld, namelijk de Bacardi Superior. Ze maakten gebruik van een koperen stookketel, een filtering met houtskool en rijping op eikenhouten vaten. Zo verkregen ze een rum die veel zachter was dan de lokaal gemaakte andere rums en werd deze al snel populair. Dit succes bleef duren en al snel werd de rum ook een internationaal succes. Door de plannen van Fidel Castro is de Bacardistokerij gevlucht uit Cuba naar Puerto Rico en sindsdien wordt de Bacardi rum daar gemaakt. Door de jaren heen zal de produktie van de rum wel veranderd zijn, maar de filtering en de rijping gebeuren nog steeds op dezelfde manier als vroeger. Bacardi Superior heeft in de VS een alcoholgehalte van 40% en in Europa van 37,5%
Uitzicht: Een heldere witte rum in de bekende Bacardi-fles met een eenvoudig etiket.
Geur: Een geur waar je amandelen, karamel en iets plantaardig in ruikt.
Smaak: De eerste smaak is ook van amandelen, karamel en citrus, nadien komt er een blijvende nasmaak.
Besluit: De Bacardi Superior is (zoals de meeste witte rums) geen rum om van te nippen, maar een om te gebruiken in cocktails. Probeer daarom zeker deze rum in de wereldberoemde Cuba Libre of Daiquiri. Het is niet voor niets de meest verkochte rum ter wereld. Je kan de rum vinden voor een schappelijke prijs van 11 tot 15 euro.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten