donderdag 28 november 2013

Florida Punch

Zoals al enkele malen is gebleken wordt er bij een cocktail waarbij "Florida" in de naam komt veel citrussappen gebruikt, niets is minder waar voor deze Florida Punch. Op het internet kan je hier wel enkele variaties voor vinden waarbij er meestal ook ananassap aan te pas komt. Maar bij deze houden we het bij de citrus.

De ingrediënten:
- Cognac (1,5 cl) (Courvoisier VS)
- Rum (bruin) (6 cl) (Bacardi Black)
- Pompelmoessap (6 cl)
- Sinaasappelsap (6 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen in een met ijsblokjes gevuld longdrinkglas. Garneren doe je uiteraard met een stukje sinaasappel.



Een zeer verfrissende cocktail met uiteraard zeer aanwezig citrussmaken. Het fijne aan deze cocktail is dat er toch een vette knipoog is gegeven naar de oude manier van punches maken met de combinatie van cognac (of brandy) en rum. Een zeer geslaagde cocktail!!!

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten