woensdag 11 september 2013

Gimlet

De Gimlet is een cocktail die voor het eerst beschreven werd in 1928 als zijnde "Gin, a spot of lime and soda". Het was pas in 1958 dar Rose's Lime Juice ter vervanging werd gebruikt. Sindsdien zijn de recepten talloze keren verander en varieren de ingrediënten van Rose's Lime Juice tot limoensap en suikersiroop tot limoensiroop. De verhouding varieërt van 8:2:1 (gin, limoensap, siroop) tot 1:1 (gin, Rose's), maar de meest gebruikte vorm is een 3:1 verhouding tussen gin en Rose's. Persoonlijk verkies ik ook de 4:1 verhouding tussen gin en limoensiroop.


De cocktail is opgenomen als een I.B.A. officiële cocktail.

De ingrediënten:
- Gin (6 cl) (Bombay Sapphire)
- Limoensiroop (1,5 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren kan je met een limoenkrul en -schijfje.


Een eenvoudige cocktail die je erg doet denken aan een Daiquiri, maar dan met gin. Kruidige, zoete en zure smaken komen je tegemoet. Zeker een aanrader en makkelijk te maken.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten