Deze klassieker komt uit het boek van Jerry Thomas van 1862 en is genaamd de "Real Georgia Mint Julep".
De ingrediënten:
- Cognac (4,5 cl) (Courvoisier VS)
- Perzikkenlikeur (4,5 cl) (Vedrenne) (origineel werd hier perzikkenbrandy voor gebruikt)
- Suiker (1 tl)
- Water (+/- 1 tl)
- Munttwijgjes (12)
- Gecrushed ijs
De bereiding:
- Doe de munttblaadjes in een whiskeyglas, los de suiker op in het water en voeg toe aan de munt, voeg vervolgens de brandy en likeur toe en vul het glas verder op met gerushed ijs. Roer vervolgens het geheel om zonder de munt stuk te maken. Garnering is niet nodig.
Een klassieke Zuiderse dorstlesser die eigenlijk nog altijd populair is en eens je deze heb gedronken altijd wel populair zal blijven. Deze gaat niet voor niets als meer dan 150 jaar mee. De perzikkenlikeur is duidelijk aanwezig, maar tegen de verwachtig in toch niet te dominant. Een heerlijke dorstlesser voor deze tropische zomerdagen.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten