Op het net had ik een cocktail gevonden met de naam Guadeloupe. Guadeloupe is een land dat behoort tot de Franse overzeese gebieden, en na wat opzoekwerk had ik gevonden dat bijna 50% van de exportproducten van Guadeloupe bananen zijn, dat verklaart natuurlijk de grote hoeveelheid bananensap, maar ook rum en kokosnoten zullen er ook wel te vinden zijn. Cointreau is een Frans produkt, dus alle ingrediënten zijn verklaarbaar.
De ingrediënten:
- Cointreau (2,5 cl)
- Crème de Bananes (2,5 cl) (Bols)
- Malibu (2,5 cl)
- Rum (wit) (2,5 cl) (Havana Club Añejo Blanco)
- Bananensap (12 cl)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Vul een hurricaneglas met ijsblokjes, doe vervolgens alle ingrediënten in de shaker. Krachtig schudden en strainen over de ijsblokjes, Garneren kan je met een schijfje banaan of een stukje ananas en rietjes.
Zoals je reeds kon vermoeden staat de smaak van bananen hier centraal, maar door al dat bananengeweld kan je toch nog wel de smaak van kokosnoten en een sinaasappelsmaak onderscheiden. De rum zorgt ervoor dat er toch nog wel een degelijke basis aanwezig is.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten