Deze A Christmas Tale is weeral de laatste cocktail die tijdens de feestdagen van het afgelopen jaar eraan moest geloven. Verdere info van de cocktail hebb ik niet gevonden.
De ingrediënten:
- Frambozenlikeur (2,25 cl) (Védrenne)
- Whiskey (Canadian) (3,75 cl) (Canadian Club)
- Koffie (2,5 cl)
- Room (2,75 cl)
- Ijsblokjes (1)
De bereiding:
Doe het ene ijsblokje in een mengglas, voeg de rest van de ingrediënten toe en roer tot het ijsblokje gesmolten is. Giet over in een cocktailglas. Garnering is niet nodig.
Een cocktail met room moet normaal gezien in de shaker gemaakt worden en zeker niet geroerd worden. Vooral tijdens de feestdagen ben je al genoeg bezig met eten en drinken te maken en te serveren, laat staan dat je er dan nog een tijd moet staan roeren. Over de smaak kan wel gezegd worden dat dit lekker is, alles is duidelijk merkbaar en in goede verhouding (hoewel er wel wat meer whiskey aan te pas mocht komen). Een typische after-dinner cocktail.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten