De Negroni is een cocktail die al een hele tijd meegaat, namelijk van 1919. Deze werd voor het eerst gemaakt in de bar Caffè Cassoni in Florence (Italië). De graaf Camillo Negroni vroeg de barman om zijn favoriete cocktail, de Americano, wat pittiger te maken door het bruiswater te vervangen door gin. De barman deed dit en voegde er ook nog een stukje sinaasappel aan toe om te laten zien dat dit eigenlijk een andere cocktail is dan de Americano.
Deze cocktail is ook met der tijd een I.B.A. officiële cocktail geworden.
Ondertussen zijn hier ook al veel variaties op gekomen, en deze zullen in dit topic de revue passeren.
De ingrediënten:
- Campari (3 cl)
- Gin (3 cl) (Bombay Dry Gin)
- Vermouth (zoet) (3 cl) (Martini Rosso)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Vul een whiskey glas met ijsblokjes en voeg de ingrediënten toe. Roer even om en garneer met een stukje of een schijfje sinaasappel.
De Negroni is toch nog altijd een bittere cocktail door de vrij grote hoeveelheid Campari. De vermouth neutraliseert wel wat bitterheid en brengt een zoete, kruidige smaak in de cocktail en de gin zorgt ook voor een kruidige smaak, maar doet het alcoholgehalte flink stijgen zodat dit aperitiefje toch met enige voorzichtigheid geedronken moet worden op een lege maag of je haalt het avondeten misschien niet.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten