Monmouth Park is beroemd voor de paardenrenbaan in New Yersey. Of deze cocktail afkomstig is van de renbaan heb ik niet kunnen vinden, maar alles is mogelijk.
De ingrediënten:
- Apricot Brandy (1,5 cl) (Bols)
- Calvados (3 cl) (Père Magloire)
- Porto (wit) (1,5 cl) (Sandeman)
- Citroensap (1,5 cl)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles in de shaker, krachtig schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren doe je met een schijfje citroen.
Deze cocktail heeft een zeer fruitige smaak, maar toch merk je de aanwezigheid van de porto zeer duidelijk, de zoet/zuur balans zit ook best goed door de apricot brandy en het citroensap. De hoeveelheid Calvados had eventueel wel iets meer mogen zijn om voor een stevige basis te zorgen. Toch is deze cocktail best goed.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten