De Peach Pearinha is een caipirinha met zoals je al kan raden perzik en peer, maar heeft ook een basis van bourbon in plaats van cachaça.
De ingrediënten:
- Bourbon (4,5 cl) (Jim Beam)
- Perenlikeur (3 cl) (Marie Brizard)
- Perzikkenlikeur (1,5 cl) (Védrenne)
- Citroen (1/2)
- Rietsuiker (2 tl)
- Gecrushed ijs
De bereiding:
Snij de halve citroen in stukjes en kneus deze samen met de rietsuiker in een whiskey glas. Vul vervolgens het glas op met gecrushed ijs. Voeg de dranken toe en vul verder aan met gecrushed ijs. Garneer met een kort rietje.
Een verrassende cocktail zeker omdat je de gewoonte hebt om cachaça te gebruiken om een caipirinha te maken. De zuur-zoet verhouding zit goed en de combinatie van dranken gaat ook perfect samen. Een aanrader.
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten