woensdag 22 februari 2012

Pimento Dram

Pimento Dram of Pimento likeur of Allspice dram, het is allemaal hetzelfde, namelijk een likeur gemaakt van de pimentbessen. Deze pimentbessen worden ook wel allspicebessen genoemd of Jamaicaanse peper. De naam allspice werd gegeven omdat deze peperbesjes smaken naar een mengeling van kaneel; kruidnagel en nootmuskaat.  Pimento dram is een likeur die vroeger veel werd gebruikt en vooral in tiki-cocktails, maar door de tijd heen is deze verloren gegaan. Tegenwoordig zijn er al enkele bedrijven die terug een commerciële Pimento Dram op de markt hebben, zoals Bitter Truth, St. Elizabeth,... Maar je kan deze gerust zelf maken en hiervoor gebruik ik het recept van Beachbum Berry. Het duurt echter wel 6 weken voor je deze kan gebruiken, maar ja, beter wat wachten dan deze niet te hebben.

Wat heb je nodig:
- 20g pimentbessen
- 1 fles witte rum
- 455g rietsuiker
- 1 lege fles

Stap 1: Maal de pimentbessen fijn tot je de structuur hebt van koffie.

Doe vervolgens 235 ml rum en de gemalen bessen in een pannetje en breng aan de kook. Vanaf het mengsel kookt haal je het van het vuur en giet het mengsel met bezinksel in een lege fles. Vul de fles aan met rum tot deze 3/4 gevuld is. Zet de fles weg gedurende 2 weken en schud regelmatig.



Stap:2: Na 2 weken moet het mengsel 3 maal gefilterd worden. De eerste maal door een kaasdoek, de 2de maal door een metalen filter en een 3de maal door een papieren koffiefilter. Filter eventueel nog een keer door een papieren koffiefilter tot je een helder bruinrode vloeistof krijgt. (bij mij was er nog een extra filtering nodig om het mengsel helder te krijgen.)



Stap 3: Maak een suikersiroop door 236ml water te mengen met de rietsuiker en dit op een vuurtje te verwarmen tot de suiker is opgelost. Meng vervolgens gelijke delen van de siroop met je pimentrum en doe dit in een lege fles. Laat je pimentlikeur vervolgens een maand staan om te "rijpen".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten