De Daiquiri #3 is een recept van de uitvinder van de Daiquiri, namelijk, Constante Ribalagua, de barman van de Floridita bar in Cuba in de jaren '40. Embury heeft de nummers aangebracht om te publiceren in zijn boek. Het recept is hetzelfde als de originele Daiquiri met toevoeging van 1 tl pompelmoessap en 1 tl maraschinolikeur.
De ingrediënten:
- Maraschinolikeur (1 tl) (Joseph Cartron)
- Rum (wit) (6 cl) (Havana Club Añejo Blanco)
- Limoensap (1,5 cl)
- Pompelmoessap (1 tl)
- Suiker (1 tl) (gebruik witte kristalsuiker)
- Ijsblokjes
De bereiding:
Doe alles in de shaker, krachtig schudden en strainen in een martiniglas. Garneer eventueel met een schijfje limoen.
Het is inderdaad een goed experiment geweest om een theelepel pompelmoessap en maraschinolikeur aan het originele recept toe te voegen, want deze zorgen toch voor een extra dimensie in het anders al fantastische drankje. Uiteraard kan je zelf wat aan het recept gaan schroeven door er bijvoorbeeld 2 tl pompelmoessap aan toe te voegen om het drankje iets bitterder te maken,... Let echter wel op met de maraschinolikeur want deze kan wel zeer dominant overkomen en misschien je drankje om zeep helpen.
Cheers
Geen opmerkingen:
Een reactie posten