De ingrediënten:
- Cognac (3 cl) (Courvoisier VS)
- Maraschinolikeur (0,75 cl) (Joseph Cartron)
- Porto (tawny) (3 cl) (Barao de Vilar Tawny)
- Citroenkrul (1)
- Muntblaadjes (8)
- Gecrushed ijs
- Ijsblokjes
De bereiding:
Kneus de munt en de citroenkrul in de shaker, voeg de rest toe, shaken en strainen, glas opvullen met gecrushed ijs, garneer met 2 maraschinokersen of munttwijgje
Zoals eerder vermeld gebruiken de Mexicanen blijkbaar een Brandy/Cognac basis wat voor toch voor wat meer smaak zorgt. De toevoeging van de porto is zeker een aanvullen van smaak. Opvallend hier is dat de bittere toets gemaakt wordt van de citroenkrul en geen Angostura. Een goede en lekkere cocktail (en zeker voor de brandy liefhebbers).
Cheers
Geen opmerkingen:
Een reactie posten