Met nog altijd wat braambessen op overschot ben ik terug op zoek gegaan naar een cocktail om deze te gebruiken, weer heb ik er een gevonden van Simon Difford namelijk, "Godfrey". Deze cocktail gebruikt cognac als basisdrank.
Ingrediënten:
- Braambessenlikeur (0,75 cl) (lokale supermarkt)
- Cognac (4,5 cl) (Courvoisier VS)
- Grand Marnier (1,5 cl)
- Citroensap (0,75 cl)
- Suikersiroop (0,75 cl)
- Braambessen (6)
- Ijsblokjes
Bereiding:
Kneus de braambessen in de shaker, voeg de rest toe, schudden en strainen, glas opvullen met ijsblokjes en garneren met enkele braambessen.
Persoonlijk vond ik deze beter dan de "Blimey", aangezien hier toch wat weer smaken aan te pas komen en ook voor de Cognac basis wat toch altijd voor een aangename smaak zorgt. Persoonlijk mochten er wel wat meer braambessen in, in plaats van de braambessenlikeur, maar dit is eigenlijk wel wat muggen ziften.... Lekker....
Cheers
Geen opmerkingen:
Een reactie posten