Ook de welbekende Jerry Thomas had ook zijn eigen bitters. Ze bevatten citroen en sinaasappel en dus een bron van vitamine C (al een goede start in het genezingsproces), alcohol verminderd de pijn en ontsmet de mond en keel en een derde component is adderwortel (een geneeskrachtig kruid dat de Indianen al eeuwen gebruikten).
Wat hebben we nu nodig om deze "tover"bitters te maken (alles in wel in cl uitgedrukt, want in het originele recept van 1862 staat alles ook uitgedrukt in ounce)
- 1/4 pond rozijnen (lekker!!)
- 6 cl kaneel
- 3 cl adderwortel
- 1 citroen (in schijfjes)
- 1 sinaasappel (in schijfjes)
- 3 cl kruidnagelen
- 3 cl Jamaicaanse pepers (all-spice)
- een fles rum (naar keuze)
Doe alles in een pot met vacuum deksel en laat 2 weken staan (wel dagelijks even schudden).
Na 2 weken, door een koffiefilter draaien.
Deze bitters zijn eigenlijk gemaakt om zo te drinken en niet om in kleine hoeveelheden te gebruiken zoals vb. Angostura, Orange bitters,...
Zo ziet het er uit na 2 weken, smakelijk hé, toch maar even door een filter gooien zeker. |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten