Boringuen is een term die Puerto Ricanen gebruiken om hun land the benoemen.
Op het internet kan je verschillende recepten vinden voor deze cocktail, maar er was er eentje dat me direct opviel, want de meeste gebruiken passievruchtensiroop, maar dit gebruikt Passoa.
Boringuen:
- Passoa (1,5 cl)
- Rum (overproof) (Wray & Nephew) (0,75 cl)
- Rum (wit) (4,5 cl) gebruik hiervoor Puerto Ricaanse (Bacardi Superior)
- Limoensap (2,25 cl)
- Sinaasappelsap (1,5 cl)
- Ijsblokjes
Alles in de shaker,
schudden en door de barzeef,
garneren met sinaasappelzeste.
Wat je direct opvalt aan de Boringuen is de sterke aanwezigheid van rum, wat natuurlijk nooit een negatief punt is, dit komt mede door de zeer hard smakende overproof rum, hoewel deze maar in een minimale hoeveelheid aanwezig is. Deze cocktail is een goed drankje maar springt er niet echt uit en is zeker geen aanrader voor mensen die toch niet van een eerder zure cocktail houden.
Cheers
Geen opmerkingen:
Een reactie posten